søvnproblemer

Seks fødevarer der kan hjælpe på søvnproblemer

Slaget om at undgå søvnproblemer vindes og tabes ikke alene ved, hvilken mad du spiser. Men det er alligevel interessant at kigge på, hvilke fødevarer, der kan afhjælpe søvnproblemer.

Te

Det er ret beset ikke føde, men den rigtige te kan hjælpe dig til at undgå søvnproblemer. Du skal dog være opmærksom på, hvilken te du vælger, da mange tesorter indeholder koffein, som ikke er din ven, når det kommer til søvnproblemer. Kamille, ingefær, pebermynte og lakridste er koffeinfri.

Nødder

Nødder er generelt kendt som lidt af en superfood i flere henseender. Og specifikt i forhold til søvnproblemer er der også store fordele at hente, da flere nødder har et naturligt indhold af søvnhormonet melatonin, som hjælper dig til at undgå søvnproblemer. Især pistacienødder er en topscorer, når det kommer til hormonet.

Er man vegetar eller veganer er nødder også den bedste fødevare at gribe ud efter, hvis man går efter at øge melatoninniveauet i kroppen. En anden fordel ved at spise nødder som aftensnack er, at de indeholder zink og magnesium, der også spiller en vigtig rolle, hvis man vil undgå søvnproblemer.

Kiwi

Kiwi er sandsynligvis den bedste frugt, når det kommer til at undgå søvnproblemer via det, du spiser. Et studie viser, at kiwi reducerer tiden, man ligger i sengen, inden man falder i søvn. Man er også mindre vågen i løbet af natten. Og man sover endda også længere. Alle tre fordele må siges at være ret velkomne for de fleste.

Det skal dog siges, at der er tale om ret få studier af kiwiers effekt på søvnproblemer, så man kan ikke sige, at det ligger udover enhver tvivl, at kiwispisning kan afhjælpe søvnproblemer. Men trods alt virker de foreløbige studier lovende nok til, at det er værd at prøve, om det også virker for dig. Kiwi er desuden én af de bedste frugter at spise af flere andre årsager. Blandt andet pga. et tårnhøjt indhold af C-vitamin. Men også vitamin E, kalium og en masse antioxidanter.

Surkirsebær

Surkirsebær er én af de absolut bedste fødevarer, når det kommer til søvnproblemer. Et studie viser, at indtagelse af surkirsebær kan reducere tiden, man ligger vågen om natten med over en time. Et andet studie viser, at man sover i gennemsnit 34 minutter mere pr. nat. Et tredje hele 84 minutter! I alle tre undersøgelser drak deltagerne juicen fra surkirsebær, og man tog også højde for placeboeffekten, så det tyder på, at der gemmer sig en skjult diamant her, når det kommer til at afhjælpe søvnproblemer.

Det er også muligt, at få surkirsebær som kosttilskud og selvfølgelig i sin naturlige form, men det vides ikke, om man opnår samme gavnlige effekt som ved at drikke juicen.

NB: Surkirsebær kaldes også Montmorency kirsebær. På engelsk kaldes de tart cherries.

Fisk som er rige på omega 3 DHA

Fisk kan faktisk hjælpe på søvnproblemer, hvis du har haft en stresset dag og har tankemylder i timerne op til sengetid. Tun, laks, makrel og ørred indeholder alle omega 3 og serotonin, der kan hjælpe med at berolige dit sind.

Bananer

Den lange, gule frugt er rig på magnesium og tryptofan. Sidstnævnte er ret vigtig for kroppens egen evne til at producere melatonin, der som bekendt er ret afgørende når det kommer til søvnproblemer. Dermed er en banan ikke den værste aftensnack, hvis du absolut skal ”aftensnack’e.”

Tilbage til blog